מוזיאון האיסלאם

מוזיאון האיסלאם

מוזיאון ל. א. מאיר לאמנות האסלאם הוקם על ידי הגברת ורה ברייס סלומונס בשנת1974 לזכרו של פרופסוראריה לאון מאיר אשר אשר חקר את אומנות האיסלאם. המוזיאון ממוקם בשכונת קטמון בירושלים.

המוזיאון מציג כלי חרס, טקסטיל ותכשיטים ומוצגים נוספים מכל רחבי ארצות האיסלאם. במוזיאון תשע גלריות המסודרות לפי סדר כרונולוגי.

אחת הגלריות מציגה שעונים נדירים מהמאות ה18 וה19 ומקורם באירופה. הנדירים שבין השעונים הינו שעון שהוכן בעבור המלכה מארי אנטוואנט אך בשנת 1983 נגנבו שעוני יקריי ערך ובינהם שעונה של המלכה. מבין 106 השעונים שנגנבו ע"י נעמן דילר (נפטר בשנת 2006) נמצאו והוחזרו רק 96 שעונים. הפורץ נפטר בלי שהרוויח כמעט דבר מהגנבה משום שהבין שאם ימכור את הפריטים- ייתפס.

הפריטים התגלו בעת שיורשיו ניסו למכור אותם. האוסף הוצג מחדש, בתערוכה שנקראה "הזמן הגנוב".

רוב השעונים סבלו מפגעי זמן ולחות, חלקם פורקו על מנת שיהיה קל יותר להסתירם ולכן היה צריך להעביר אותם טיפול מיוחד, בנוסף לטיפולי ניקוי ושימון הנעשים דרך שגרה בשעונים.

מוזיאון-האיסלם

המוזיאון לאמנות האסלאם, בשיתוף עמותת נגישות ישראל, שם לעצמו למטרה לאפשר לכלל האוכלוסייה, כולל לאנשים בעלי מוגבלות זו או אחרת, נגישות מלאה לאתר האינטרנט ותכניו.

המוזיאון מאמין בזכויות שוות והזדמנויות שוות להפקת אותה תועלת מתכני האתר ולכן פועל לקידום נגישות האתרים הישראלים והפיכתם למתאימים לכלל האוכלוסייה בישראל, על פי המצוין בחוק ובתקנות הנגישות.

בנוסף להנגשת האתר, גם צוות המוזיאון עובר בימים אלו הדרכה במתן שירות לקוחות נגיש.

היכן מפעילים את ההנגשה באתר?

בפינה הימנית התחתונה באתר המוזיאון, נמצא כפתור "הנגשה". בעת הקלקה על כפתור זה, יפתח תפריט המציע לגולש את מגוון סוגי ההנגשות האפשריים באתר.

לאחר בחירת סוג ההנגשה הרצוי, והקלקה עליו, ייטען האתר במצב המונגש. להפסקת ההנגשה, יש ללחוץ על "כבה הנגשה" המופיע גם הוא בתפריט.

התאמות עיקריות

צבעים:
שינוי ניגודיות צבעים על בסיס רקע כהה ו/או בהיר. התאמת האתר לעיוורי צבעים.

מקלדת:
מתן אפשרות ניווט על ידי המקלדת

תוכן האתר:
הנגשת התמונות באתר
הנגשת תפריטים באתר
הגדלת הפונט למספר גדלים שונים
התאמת האתר עבור טכנולוגיות מסייעות
הצהרת נגישות

איך נוכל לעזור