צפון: חמת גדר

טיול לחמת גדר- מה עושה לנו טוב בעונת החורף הקרה? מרק, תבשילים חמים, שמיכת פוך, אך גם טבילה במים חמים עושה פלאים לגוף ולנפש. באזור הכנרת יש את חמי טבריה שהם האחות הקטנה של חמת גדר. חמת גדר או אל-חמה יושבת על ציר מרכזי וחשוב המחבר את סוריה, ירדן וישראל, ונקרא משולש הגבולות. המים החמים נובעים דווקא כאן בגלל הבקע הסורי-אפריקאי.


אתר חמת גדר הינו אתר מיוחד בעל היסטוריה ארוכה ושפע של אטרקציות.
שרידים מפוארים של מרחצאות רומים, ספא איכותי, חוות גידול של תנינים וחיות שונות, תיאטרון
רומי, מסגד ובית כנסת. ועוד לא נגענו בבריכות המים החמים…
כבר בתקופת האימפריה הרומית נודע שמה של חמת גדר כאחד המרחצאות החמים היפים ביותר
בעולם, שני רק למרחצאות ברומא עצמה.

האתר שוכן בעמק הירמוך בין רמת הגולן למדינת ירדן. ארבע מעיינות חמים נובעים באתר, ומימיהם עשירים במינרלים. לכן כבר לפני למעלה מאלפיים שנה הבין האדם את כוחות הריפוי הטמונים במעיינות החמים. האתר היה פעיל כבר במאה החמישית לפני הספירה ויש שרידים של התיישבות במקום מתקופות רבות. חפירות נרחבות נעשו במקום וחשפו תיאטרון רומי עשוי אבני בזלת ואת המרחצאות הרומיים כמובן, אבל אחד הגילויים המרעישים היה בית הכנסת העתיק. העובדה שבמקום היה בית כנסת מעידה על האוכלוסייה היהודית שנהגה לפקוד
את המקום.

שלושה פסיפסים נחשפו על רצפת בית הכנסת ועליהם כתובות המעידות על התורמים לבנייתו. פסיפס אחד מרהיב ביופיו נמצא עד היום בכניסה לבית המשפט העליון בירושלים. השליטה בחמת גדר החליפה ידיים רבות במאה החולפת, האתר היה בשטח המנדט הבריטי עד 1948 ונכבש על ידי הסורים.

בהסכמי שביתת הנשק מול סוריה, נכלל האתר בשטח המפורז והפך לישראלי עד "תקרית אל חמה" בשנת 1951 בה כבשו הסורים את האתר שוב. יש עדויות שהמרגל הישראלי בסוריה, אלי כהן, התארח במלון הישן שעומד נטוש על תילו עד היום. אך משנת 1967 הוא בידיים
ישראליות.


בשנת 1977 נפתח האתר סופית למבקרים. השיפוץ האחרון והרחב נעשה ב-2007. ביקור באתר מאפשר מגוון רב של פעילויות. ראשית והחשובה מכל היא בריכת המים החמים. בתוכה יש אזור של ג'קוזי ותותחי מים לשחרור הצוואר והכתפיים. ככל שמתקרבים לנביעה עולה טמפרטורת המים. שלט אלקטרוני גדול מעדכן כל הזמן על השעה ועל הטמפרטורה.
השהיה הרצופה המומלצת במים היא בין 15 ל-20 דקות, כדאי לצאת מדי פעם, לשתות מים ולהתרענן ואז לשוב לטבילה נוספת.
למים סגולות מרפא, וחוץ מריח הגופרית שנשאר על הגוף, מרגישים ממש טוב אחרי רחצה.

נגישות באתר

האתר נגיש מאוד ויש בו דגש חשוב על נגישות. דוגמא לכך ניתן לראות בשירות הסעות בחינם של האתר לבעלי מוגבלויות. האתר גדול ולכן קל יותר להגיע ממקום למקום בעזרת רכבים חשמליים.


השירות כולל הסעה אל הבריכה ואל המסעדה ולכל חלקי האתר, וכאשר תרצו לסיים את הביקור תוכלו להזמין הסעה אל השער. השירות אדיב ביותר וללא תשלום. כמו כן יש מעלון בבריכה החמה.
חשוב לציין שהרחצה במים החמים לא מומלצת לנשים בהריון, חולי לב או בעלי לחץ דם גבוה.

אטרקציות נוספות

ספא – טיפולים מרגיעים במגוון סוגי מסאז'ים, טיפולים במים ועוד.
בית מלון – באתר יש מלון בוטיק עם סוויטות מפוארות. מתאים ביותר למעוניינים לבלות יומיים.
עולם החי – באתר יש שמורה עם מאות תנינים מסוגים שונים וגם מיני ספארי עם חיות מכל העולם.

איך מגיעים?

נוסעים צפונה לעמק הירדן, דרך ואדי ערה או דרך ואדי מילק, עוברים את צומת צמח לכיוון מזרח וממשיכים לפי השילוט עד חמת גדר. במקום יש שפע של חנייה.
למשוכללים שבחבורה – חפשו ב-Waze "חמת גדר"

כניסה ושעות פתיחה

ימי שבת 08:30 – 17:00
ימי שישי – 08:30 – 22:00
מחיר כניסה: 100 ₪ אם קונים בקופה. והמחיר זול יותר אם קונים כרטיס דרך האינטרנט.
אבל מומלץ להזמין מבצע של כניסה משולבת עם ארוחה במסעדה או עם טיפול בספא.
יש הנחה לנכים.

אנו ממליצים בחום לעלות לרמת הגולן לתצפית יפה על הכנרת. הכביש המטפס לדרום הרמה יוצא
ממש ליד חמת גדר. מומלץ לנסוע בו עד שרואים פניה שמאלה ל-"תצפית השלום" שליד קיבוץ כפר חרוב. מעבר לתצפית היפה יש גם מסלול נגיש לאורך הנוף ומסעדה טעימה בשם "הבקתה".
ביקור נעים ומהנה ושבת שלום לכולם!

איך נוכל לעזור