צפון: מצפה נמרוד

צפון: מצפה נמרוד

אתר תיירות נוף והנצחה לנמרוד שגב, בן הדור הרביעי למושבה ראש פינה, נמרוד נהרג בקרב עייתא א-שעב במלחמת לבנון השנייה. האתר מנציח גם את חבריו לצוות הטנק שבו נפגע נמרוד שגב, ונהרגו יחד אתו. המצפה ממוקם בגליל העליון המזרחי, 503 מטר מעל פני הים, בשטח הרשות המקומית ראש פינה צפונית-מערבית לאתר השחזור בראש פינה ובנוסף הוא גם גן לצמחי ארץ ישראל.

מצפה נמרוד מהווה עמדת תצפית עוצרת נשימה על נופי הגליל והגולן וגם מהווה נקודת מוצא עיקרית לטיולים באזור. המצפה קרוי על שמו של נמרוד שגב, יליד ראש פינה, אשר נפל בשנת 2006 במלחמת לבנון השנייה בזמן שירותו במילואים והוא בן 28. הנוסף מהמצפה הוא הנוף אשר ראה נמרוד כל ימי חייו, נוף ילדותו.

כיצד מגיעים?
מצפה נמרוד נמצא בראש פינה.
לבאים מכיוון דרום בצומת ראש פינה על כביש 90 פונים שמאלה ומשם ממשיכים ישר עד למגרש החנייה של אתר השחזור בראש פינה שם ישנו שילוט למצפה.

לבאים מצפון – נכנסים מכביש 90 לכביש הפנימי של המושבה, בכיכר פונים ימינה עד למגרשי החנייה של אתר השחזור שם ישנו שילוט לאתר ההנצחה.

רמת קושי – מתאים לטיול יחידים, קבוצות ומשפחות.
נגישות – המסלול מתאים ליושבים על כסאות גלגלים, מוגבלי הליכה, שמיעה וראייה. כמו כן מותאם גם למשפחות עם עגלות ילדים.
מתי נטייל – מתאים לטיול בכל ימות השנה.

צפון: מצפה נמרוד

נגישות 
במקום אין חניית נכים מוסדרת אך ישנם הרבה מאוד מקומות חנייה באזור. מהחנייה עצמה ועד לכניסה יש שביל ישר המגיע עד לשיפוע מתון. הכניסה הראשית מתאימה לכיסא גלגלים ואין שירותי נכים.
במקום ישנה משקפת דרכה ניתן להשקיף על הנוף אך היא גבוהה ואינה מותאמת לכיסא גלגלים.

איך נוכל לעזור